eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Kisbenzinkutasok: csak teli tankkal vágjunk neki a hétvégének

A Független Benzinkutasok Szövetségéhez tartozó kutak maguk döntik el, kinyitnak-e az ünnepi hétvégén.

„Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy tankoljon tele” – fogalmazott az RTL Klub reggeli műsorában Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke az augusztus 20-i ünnepi hétvége kapcsán.

A műsorban szóba került, hogy a szövetség korábban demonstráció gyanánt azt tervezte, a tagságához tartozó összes kutat bezáratja augusztus 19-én és 20-án. Ez azonban később változott, a szövetség egy rendkívül közgyűlés után pedig azt közölte: a hálózatához tartozó tagok maguk dönthetik majd el, kinyitnak-e.

Egri Gábor szerint a kormánytól az ársapka miatt kapott támogatás a kiadásaik minimális részét fedezi, mindenki a tartalékait használja arra, hogy túléljen.

Úgy vélekedett viszont, hogy októberben talán 480 forint alatt is lehet majd tankolni, ehhez az azonban elengedhetetlen a forint erősödése. Meglátása szerint egy lehetséges újabb járványhullám és a rezsiköltségek emelkedése fogyasztáscsökkenést generálhat, aminek hatására az olajárak lefelé fognak reflektálni.

Mivel a független benzinkutak végül mégsem zárnak be egységesen 19-én és 20-án, mindenki csak helyben, az adott fehér kúton szembesül majd azzal, tud-e tankolni vagy sem.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×