INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

választás 2022

jelöltállítás

óbuda

rendőrség

nyomozás

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.

Halott emberek álajánlásaival indult Óbudán egy jelölt az áprilisi választásokon

Infostart

A nőt gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezik.

M. Anita a gyanú szerint a 2022-es országgyűlési választáson hamisított ajánlásokkal került képviselőjelölti nyilvántartásba a Budapesti 10. számú egyéni választókerületben – írja a police.hu.

A Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda tett feljelentést a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a jelölt ajánlóívein 12 olyan személy aláírása szerepelt, aki az ajánlásgyűjtés idején már nem élt. A nyomozók tanúként hallgattak ki 28 olyan embert is, akiknek szintén úgy szerepelt az aláírása a gyűjtőíveken, hogy elmondásuk szerint ők nem adtak ajánlást a jelöltnek.

Az ajánlások alapján a jelöltet a választási bizottság nyilvántartásba vette, de mentelmi joga megszűnt, amikor a választáson nem szerzett mandátumot, jelölőpártja nem jutott be a parlamentbe.

A 49 éves M. Anita Óbudán a Normális Párt színeiben indult. Lakásán augusztus 9-én ajánlóíveket és más dokumentumokat foglaltak le. A választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt kihallgatott nő szabadlábon védekezik. Azt elismerte, hogy az ajánlások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, de azt tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018