eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Halott emberek álajánlásaival indult Óbudán egy jelölt az áprilisi választásokon

A nőt gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezik.

M. Anita a gyanú szerint a 2022-es országgyűlési választáson hamisított ajánlásokkal került képviselőjelölti nyilvántartásba a Budapesti 10. számú egyéni választókerületben – írja a police.hu.

A Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda tett feljelentést a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a jelölt ajánlóívein 12 olyan személy aláírása szerepelt, aki az ajánlásgyűjtés idején már nem élt. A nyomozók tanúként hallgattak ki 28 olyan embert is, akiknek szintén úgy szerepelt az aláírása a gyűjtőíveken, hogy elmondásuk szerint ők nem adtak ajánlást a jelöltnek.

Az ajánlások alapján a jelöltet a választási bizottság nyilvántartásba vette, de mentelmi joga megszűnt, amikor a választáson nem szerzett mandátumot, jelölőpártja nem jutott be a parlamentbe.

A 49 éves M. Anita Óbudán a Normális Párt színeiben indult. Lakásán augusztus 9-én ajánlóíveket és más dokumentumokat foglaltak le. A választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt kihallgatott nő szabadlábon védekezik. Azt elismerte, hogy az ajánlások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, de azt tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×