eur:
390.67
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Kisebb, drágább gázpalackokra vált a Mol

A cég nyilatkozata szerint nem a rezsicsökkentést akarták megkerülni, hanem az ellátás zavartalanságát szeretnék ezzel biztosítani.

A kormány hónapok óta tudja, hogy a nagyobb és olcsóbb PB gázpalackokat kisebbek és drágábbak válthatják fel. Németh Szilárd kormánybiztos egy tavaszi konferencián beszélt erről. "Meg fogom oldani azt a problémát, amit a furmányos szolgáltatók kitaláltak. A jogszabályban 11 és fél kilós PB-gázra van rezsicsökkentés, erre legyártottak 10,9 tized kilogrammosokat. A piac azért megtalálja mindig a rést, és jelenteni szeretném, ezt a rést hamarosan be fogom tömködni, úgyhogy kár volt erről gondolkodni" – mondta.

Ez egyelőre nem történt meg. Az Ugytudjuk.hu értesülése szerint

a Mol árusítani kezdte a 11 és fél kilogrammos, 5175 forintos PB palackokat felváltó, nagyjából 7500 forintba kerülő 10,9 tized kilogrammosakat.

Ez máris hiányt okozott – mondta az RTL Klub híradójának Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja. "Amíg a töltet ára nem lépte át ezt a maximált értéket, addig nem volt különösebb probléma gázpalack ellátással, de ahogy a gáz is drágul, már nem fér bele ebbe a maximált árba. Emiatt a különböző forgalmazók különböző megoldásokat próbálnak keresni arra, hogy megkerüljék ezt a szabályozást."

A Mol az RTL Klub Híradójának megerősítette: a 11 és fél kilogrammos PB palackokat lecserélték 10,9 tized kilogrammosakra. A társaság szerint ebben nem a rezsicsökkentés kikerülése motiválta őket, hanem az elmúlt hónapokban megnőtt gázpalackok iránti kereslet. A lakosság felhalmozásba kezdett, nekik viszont biztosítaniuk kell az ellátás zavartalanságát. Az InfoRádió megkereste a Mol-t, a társaság azonban egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×