eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Jön az újabb hőségriasztás

Harmadfokú riasztás lép életbe csütörtöktől szombat éjfélig

Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el csütörtöktől szombat éjfélig az ország egész területére.

Egyúttal felhívta az emberek figyelmét, hogy a magas hőmérséklet károsan befolyásolja egészségi állapotunkat; kiemelten veszélyes a hőség az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre.

Az idősek körében a magas hőmérséklet szív- és érrendszeri panaszokat okozhat, amelyek észlelésekor haladéktalanul orvoshoz kell fordulniuk, továbbá érzékenyen reagálhatnak a gyógyszereket szedő betegek is.

Aki csak teheti, tartózkodjon hűvös helyen a kánikula idején,

elsősorban 11 és 15 óra között, és kerülje a megterhelő fizikai munkát, naponta pedig többször is zuhanyozzon langyos vízzel.

A munkába, bevásárlásra indulók vigyenek magukkal elegendő folyadékot, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, valamint a sapka, kalap viseléséről sem.

A járművel közlekedők legyenek fokozottan óvatoska.Vigyenek magukkal lehetőleg hűtött folyadékot és még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló autóban.

Ha bárki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot!

A hatóságok azt kérik, hogy a hőségriasztás ideje alatt a természetben inkább senki ne gyújtson tüzet. A kerti bográcsozásnál, grillezésnél pedig ne hagyjuk felügyelet nélkül a tüzet.

Mivel tűzgyújtási tilalom van érvényben,

az egész országban továbbra is tilos tarlót égetni, erdőkben és azok kétszáz méteres környezetében szabad tüzet gyújtani.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×