eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Pengésdrótból épített kerítés a szlovén-horvát határon Gibinánál (Murafüred) 2015. december 3-án. Szlovénia három hét alatt közel száz kilométer pengés drótkerítést húzott fel Horvátországgal közös határán.
Nyitókép: MTI/Varga György

A Frontex szerint csak feleannyi menekült jött, mint amennyit a rendőrség jelentett

Eltérnek a magyar rendőrség és a nemzetközi szervezetek adatai a hazánkba érkező illegális menekültek számát illetően.

A különbség abból ered - írja a Népszava online -, hogy a rendőrök a határátlépési kísérleteket számolják. A feltartóztatott és a visszaküldött menekültek többsége viszont újból próbálkozik.

A portál szerint

van olyan, aki 15-20 alkalommal is megkísérli, hogy bejusson

az Európai Unió területére.

Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt, hogy a magyar rendőrség mintegy 110 ezer határsértőt tartóztatott fel csak ebben az évben. Viszont az EU közös határvédelmi szervezete, a Frontex jelentése szerint csak fele ennyi illegális bevándorlót fogtak el és 2022. júliusig kicsit több mint 55 ezer menekült próbált bejutni az EU-ba a nyugat-balkáni útvonalon keresztül. A szervezet azt is közölte, hogy a menekültek szinte kivétel nélkül csak átutaznak Magyarországon, végső céljuk Németország.

Az ENSZ menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) ugyanakkor arról számolt be, hogy az illegális határátlépők többsége olyan menekült, aki már hosszabb ideje a nyugat-balkáni régióban tartózkodik. Ők azok, akik újból és újból megpróbálnak átszökni a magyar határon. Közülük eddig 1025 embert toloncoltak vissza Szerbiába. Nagy részüket a magyar hatóságok. Az illegális határátlépők fele szíriai, 14 százalékuk pedig afgán menekült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×