eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Ten thousand Hungarian Forint banknote close-up.
Nyitókép: GoodLifeStudio/Getty Images

Azt hazudta a pénzszállító, hogy megtámadták

A hatóság félrevezetésével vádolják azt a pénzszállítót, aki azt hazudta, hogy megtámadták. Azt vallotta, csak jó színben akarta feltüntetni magát a társa előtt.

A hatóság félrevezetésével vádolják azt a pénzszállítót, aki azt találta ki, hogy megtámadták. A férfi még tavaly áprilisban, egy budapesti bevásárlóközpontból gyűjtött be pénzt.

A gépkocsiban várakozó társának azt mesélte, hogy egy késsel fenyegetőző támadó meg akarta szerezni tőle a bevételt, de ő ellenállt.

A vádirat szerint azonban a férfi állítása valótlan volt, csak azért találta ki a rablási kísérletet, hogy a kollégája előtt jó színben tüntesse fel magát. Munkatársa azonban emlékeztette a társát, hogy a támadást azonnal be kell jelentenie, ezért a vádlott felhívta a diszpécseri szolgálatot és azt a valótlan bejelentést tette, hogy a bevásárlóközpont zárt folyosóján egy férfi, késsel fenyegetőzve az értékszállító táska átadását követelte tőle, ő azonban a táskával megütötte a támadót, aki ekkor elmenekült.

A diszpécseri szolgálat munkatársa azonnal bejelentést tett a rendőrségen, az ügyben rablás kísérlete miatt nyomozás indult. A vádlottat a nyomozók az ügyben még aznap kihallgatták tanúként; beismerte, hogy a támadást csak kitalálta, és az általa tett bejelentés hamis volt.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×