INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

pénzszállító

támadás

hazugság

Ten thousand Hungarian Forint banknote close-up.

Azt hazudta a pénzszállító, hogy megtámadták

Infostart / MTI

A hatóság félrevezetésével vádolják azt a pénzszállítót, aki azt hazudta, hogy megtámadták. Azt vallotta, csak jó színben akarta feltüntetni magát a társa előtt.

A hatóság félrevezetésével vádolják azt a pénzszállítót, aki azt találta ki, hogy megtámadták. A férfi még tavaly áprilisban, egy budapesti bevásárlóközpontból gyűjtött be pénzt.

A gépkocsiban várakozó társának azt mesélte, hogy egy késsel fenyegetőző támadó meg akarta szerezni tőle a bevételt, de ő ellenállt.

A vádirat szerint azonban a férfi állítása valótlan volt, csak azért találta ki a rablási kísérletet, hogy a kollégája előtt jó színben tüntesse fel magát. Munkatársa azonban emlékeztette a társát, hogy a támadást azonnal be kell jelentenie, ezért a vádlott felhívta a diszpécseri szolgálatot és azt a valótlan bejelentést tette, hogy a bevásárlóközpont zárt folyosóján egy férfi, késsel fenyegetőzve az értékszállító táska átadását követelte tőle, ő azonban a táskával megütötte a támadót, aki ekkor elmenekült.

A diszpécseri szolgálat munkatársa azonnal bejelentést tett a rendőrségen, az ügyben rablás kísérlete miatt nyomozás indult. A vádlottat a nyomozók az ügyben még aznap kihallgatták tanúként; beismerte, hogy a támadást csak kitalálta, és az általa tett bejelentés hamis volt.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést.

Nyitókép: GoodLifeStudio/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018