eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fesztiválozók az amerikai Macklemore & Ryan Lewis koncertjén a Balaton Sound fesztivál nyitónapján Zamárdiban 2016. július 6-án este.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

A fiatal férfi súlyosan megsérült még csütörtök éjjel.

Kizuhant az óriáskerékből és súlyosan megsérült egy fiatal férfi a Balaton Soundon – tudta meg az ATV Híradója a helyszínen fesztiválozók egyikétől.

A hírt az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megerősítette. Győrfi Pál azt mondta, a férfi súlyos belső illetve külső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították.

A baleset éjfél után történt, a körülményeiről egyelőre keveset tudni. Az ORFK sajtóosztálya azt közölte, egyelőre nem foglalkoznak az üggyel.

A szemtanúk szerint a fiatalember egyedül szállt be a fesztiválon működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben a védőkorlát feletti szűk résen keresztülmászott, és leesett a kerékről – írja az Index a szervezők tájékoztatása alapján. A fesztiválozó tettére semmi előzetes jel nem utalt, olyan gyorsan történtek az események, hogy esély sem volt a baleset elkerülésére.

Az óriáskereket egy mutatványoscég üzemelteti, amely érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtói pedig az ellenőrzés alapján megfelelően záródtak. A bejáratnál és minden kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a kerékre szállókat a rendeltetésszerű használatra. A cég hangsúlyozta: működésük fennállása óta még sosem volt példa hasonló esetre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×