INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

semmelweis egyetem

egyetemi rangsor

egyetem

hermann péter

A Közszolgálati Egyetem épületei (balra az egykori Ludovika), valamint a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjének toronyépülete (j) a főváros VIII. kerületében.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Jelentősen javított a Semmelweis Egyetem

Újabb egyetemi rangsorban lépett előre az intézmény, a legmagasabb pontszámot az oktatói teljesítmény terén szerezte

A RUR World University Rankings a világ 1032 vezető egyetemét veszi számba a Clarivate Analitics (Web of Science) adatgyűjtését és bibliográfiai adatait felhasználva. A 20 indikátort használó rangsor az összesített lista mellett 4 fő indikátorcsoportba sorolja az egyetemeket: oktatói teljesítmény, kutatási tevékenység, nemzetközi sokszínűség és pénzügyi fenntarthatóság.

A Semmelweis Egyetem a legújabb kiadás szerint jelentősen előrelépett: az összesített listán a tavalyi 339. pozíció után a 259. helyen szerepel, a magyar egyetemek között a legjobb eredményt elérve.

Hermann Péter, a Semmelweis Egyetem oktatási rektorhelyettese érdeklődésünkre elmondta: két másik egyetemi rangsorban, a THE és a QS Rankingben is jelentős előrelépés volt látható. A tendencia alapján úgy értékelhetjük, hogy amit csinálunk, az talán jó és jó úton haladunk abba az irányba, amit kitűztünk magunk elé három évvel ezelőtt, hogy a világ legjobb 100 egyeteme közé, illetve a legjobb öt európai orvos-egészségtudománnyal foglalkozó egyetem közé kerüljünk - fejtette ki.

A rektorhelyettes közölte: az oktatásban, a citációban, illetve a nemzetköziségben mondható el, hogy a legjobbak közé tartozik az intézmény. A legmagasabb pontszámot az oktatói teljesítményben szerezte a Semmelweis Egyetem, a 71. lett.

Az összesített rangsorban a Debreceni Egyetem a 450., a Szegedi Tudományegyetem a 474., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 498., a Pécsi Tudományegyetem az 535., a Soproni Egyetem pedig a 812. helyen áll.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

Jelentősen javított a Semmelweis Egyetem
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018