eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
A Közszolgálati Egyetem épületei (balra az egykori Ludovika), valamint a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjének toronyépülete (j) a főváros VIII. kerületében.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Jelentősen javított a Semmelweis Egyetem

Újabb egyetemi rangsorban lépett előre az intézmény, a legmagasabb pontszámot az oktatói teljesítmény terén szerezte

A RUR World University Rankings a világ 1032 vezető egyetemét veszi számba a Clarivate Analitics (Web of Science) adatgyűjtését és bibliográfiai adatait felhasználva. A 20 indikátort használó rangsor az összesített lista mellett 4 fő indikátorcsoportba sorolja az egyetemeket: oktatói teljesítmény, kutatási tevékenység, nemzetközi sokszínűség és pénzügyi fenntarthatóság.

A Semmelweis Egyetem a legújabb kiadás szerint jelentősen előrelépett: az összesített listán a tavalyi 339. pozíció után a 259. helyen szerepel, a magyar egyetemek között a legjobb eredményt elérve.

Hermann Péter, a Semmelweis Egyetem oktatási rektorhelyettese érdeklődésünkre elmondta: két másik egyetemi rangsorban, a THE és a QS Rankingben is jelentős előrelépés volt látható. A tendencia alapján úgy értékelhetjük, hogy amit csinálunk, az talán jó és jó úton haladunk abba az irányba, amit kitűztünk magunk elé három évvel ezelőtt, hogy a világ legjobb 100 egyeteme közé, illetve a legjobb öt európai orvos-egészségtudománnyal foglalkozó egyetem közé kerüljünk - fejtette ki.

A rektorhelyettes közölte: az oktatásban, a citációban, illetve a nemzetköziségben mondható el, hogy a legjobbak közé tartozik az intézmény. A legmagasabb pontszámot az oktatói teljesítményben szerezte a Semmelweis Egyetem, a 71. lett.

Az összesített rangsorban a Debreceni Egyetem a 450., a Szegedi Tudományegyetem a 474., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 498., a Pécsi Tudományegyetem az 535., a Soproni Egyetem pedig a 812. helyen áll.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?

Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?

Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk, a kormány nemrégiben bejelentette, hogy jövő év januárjától elindul a CSOK Plusz. Bár számos tekintetben ez szigorodást jelent, az első lakást vásárló családalapítók számára a rendszer bőkezűbbé is válhat, ami kifejezetten jól is jöhet nekik, ugyanis e társadalmi rétegnél sokszor probléma, hogy a hitelfelvételhez nem rendelkeznek a minimálisan előírt 20 százalék önerővel. Így bár a gyorsan növekvő jövedelmük mellett képesek lennének a törlesztőrészletek fizetésére, a adósságfék-szabályozás miatt nem, vagy csak sokkal nehezebben tudnak hozzájutni a kiszemelt ingatlanhoz A Hitelintézeti Szemle júniusi tanulmányából csipegetve megnéztük, hogy mit tudunk jelenleg az első lakásvásárlókról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×