eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők és egy segítő a budapesti BOK csarnokban, ahol humanitárius tranzitpontot nyitott számukra a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve 2022. március 21-én.
Nyitókép: Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők és egy segítő a budapesti BOK csarnokban, ahol humanitárius tranzitpontot nyitott számukra a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve. MTI/Balogh Zoltán

Napról napra többen érkeznek Ukrajnából

Több mint tizenháromezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából pénteken.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5991 ember lépett be pénteken Magyarország területére, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 7090-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Ezen a héten ez az eddigi legmagasabb szám, napról napra szinte ezerrel többen érkeznek.

A beléptetettek közül a rendőrség 530 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írta a rendőrség.

Az ukrajnai háború elől pénteken 413 ember, köztük 192 gyerek érkezett Budapestre vonattal - tudatták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte szombaton a rendőrség honlapján, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×