eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

Alakul a Blaha Lujza tér, de megint változott a környék közlekedése – térkép

Folyamatban van a téren a burkolatok építése, kapcsolódó fejlesztésként pedig elindult a kivitelezés a Somogyi Béla utcában.

A szakemberek már dolgoznak a térburkolat lerakásán, a Blaha Lujza téri növénykazetták körüli ligetes pihenőrészt bordó árnyalatú kiskockakő díszíti majd. A kiskockakővel burkolt térrészen köztéri székek és asztalok, kerékpártámaszok, megújult világítás, valamint ligetes-fás rész teszi majd kellemessé a várakozást, illetve a pihenést.

A burkolat természetes porfir kőzet, a felülete csúszásmentes, és vízáteresztő fugával alakítják ki a tér belsején, hogy a fák életkörülményei jobbak legyenek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Közben aprólékos munkával felkerül a növénykazetták burkolata is. A kivitelező a vasbeton falakra látszóbeton borítást helyez fel, amelynek meleg, fehéres-szürkés árnyalatú színe jól illeszkedik a térburkolat színéhez. A két elemből álló burkolatot kifejezetten a Blaha Lujza téri növénykazettákra, műhelyben gyártották le, és a helyszínen darabonként illesztik a falra.

Elkezdődött a munka a Somogyi Béla utcában

Aszfaltmarással és burkolatbontással indult a tényleges kivitelezés a Somogyi Béla utcában, amely a korszerűsítésnek köszönhetően nemcsak megújul, hanem biztonságosabb is lesz. A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódó munkák április 28-án kezdődtek az előzetes közműfeltárásokkal, május 2-án pedig lezárták az utca jelentős részét a gépjárműforgalom elől. Az aszfaltmarás és burkolatbontás után a közműépítés, illetve -kiváltás következik.

A munkák ideje alatt a Somogyi Béla utcát a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezárják a gépjárműforgalom elől, a gyalogos közlekedés és a szemétszállítás ugyanakkor biztosítva marad. Az Europeum bevásárlóközpont továbbra is zavartalanul üzemel, megközelítését a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, a parkolóháza pedig elérhető a Stáhly utcáról balra kanyarodva. Újra járható a közúti forgalom számára a Márkus Emília utca, amely egyelőre egyirányú a Rákóczi út felé.

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×