eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Márki-Zay Péter: minden jelöltünk összegyűjtötte a szükséges aláírásokat

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szombaton bejelentette: minden jelölt mind a 106 egyéni választókerületben összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy indulhasson az országgyűlési választáson.

Márki-Zay Péter azt írta a Facebook-oldalán, hogy ezt nagyjából hat óra alatt teljesítették.

"Minden körzetből azt a visszajelzést kaptam, hogy kormányváltó hangulat van az országban. Nemcsak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken is. A változás erejét magam is tapasztalom! Azt, hogy a változás iránti vágy egyre csak nő a magyarokban. Az országjárásom során látom, hogy egyre többen jönnek el, és az emberek egyre jobban bíznak abban, hogy a túlerő és a propagandagépezet ellenére sikerülhet véget vetni a Fidesz-kormány tizenkét éves uralmának" - írta a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Azt is írta, hogy bár a törvény szerint 500 érvényes aláírás elegendő a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételéhez, az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik. "Az emberekkel való találkozás, beszélgetés lehetősége nagy kincs egy kormányzásra készülő politikai erő számára, pláne ilyen elképesztő anyagi túlerővel szemben. Maradunk az utcákon, és továbbra is várunk mindenkit az eseményeinken és a pultjainknál" - fogalmazott az április 3-i országgyűlési választások előtti 50 napos kampány első napján.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szintén a Facebookon jelentette be, hogy minden budapesti ellenzéki jelölt pár óra alatt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×