INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

inforádió

napinfó

a nap hírei

hírösszefoglaló

A sürgősségi ellátás újjászervezését szorgalmazta Kásler Miklós a reggeli kórháztűz kapcsán - a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Kizárta az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót a párt országos elnöksége. Megkezdődtek a nyugati országok képviselői és az afganisztáni tálibok közötti tárgyalások.

A betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újjászervezését illetve a rekonstrukció azonnali elindítását nevezte a legfontosbb feladatnak Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a reggeli kórháztűz kapcsán. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűzeset körülményeit, amelyben egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával másik kórházba vittek kivizsgálásra. A lángok a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségben csaptak fel. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. A vasárnap reggeli tűzeset után átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre Kórház sürgősségi osztálya, a keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt - közölte az intézmény Facebook-oldalán. Az intézmény más osztályai nem érintettek. Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban történt tüzet.

Kizárta az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót a párt országos elnöksége. A rendkívüli ülésen elhangzott indoklás szerint a politikus megtévesztette a közvéleményt az iskolai végzettségével kapcsolatban. A testület felszólította a politikust, hogy adja vissza parlamenti mandátumát.

Az országépítők nevét soha nem felejti el a magyar nemzet – mondta a miniszterelnök a magyar kultúra napja alkalmából, a közösség oldalán megosztott videóban. Orbán Viktor kiemelte: ilyen országépítők adták a Lánchidat, az Országházat, vagy a Margithidat. Arról is beszélt, hogy a Magyar Zene Háza egy hatalmas kulturális beruházás része.

Az idén 14 kategóriában 37 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA díját. Az elismerést a magyar kultúra napján adták át. 2004-es megalapítása óta a díjat a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismeréseként ítélik oda.

Hétfőtől lehet támogatást igényelni elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárra – írta Facebook-oldalán az innovációs tárca parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás jelezte: elsőként a kereskedők regisztrációját várják.

A Kőbánya-Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként busz jár a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek.

Három hét múlva kezdődik az idei lomtalanítási szezon a fővárosban – ismertette a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. jogutódja, a Budapesti Közművek. A sorozat a 10 körzetre osztott Csepelen kezdődik február 13-án és 24-ig tart. A lomokat az adott napon 18 óráig kell kitenni.

Keddtől Andorra is elfogadja a magyar hatóságok által kiállított oltásra, tesztre és gyógyultságra vonatkozó igazolásokat, függetlenül az oltóanyag típusától - írta Facebook oldalán Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter. Magyarország ezzel már a 28. kétoldalú megállapodást kötötte meg a vakcinaigazolványok kölcsönös elismeréséről.

A világon már csaknem 349 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma megközelíti az 5 millió 600 ezret a vasárnap reggeli adatok alapján. A fertőzés továbbra is 192 országban és régióban van jelen.

Horvátországban egyre több iskolában állnak át online oktatásra a koronavírus omikron variánsának gyors terjedése miatt. Az elmúlt egy héten az általános és középiskolákban 67,5 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, míg a karanténban lévőké 118 százalékkal. Az oktatási minisztérium szerint ugyanakkor nincs szükség arra, hogy országos szinten távoktatásra álljanak át az iskolák.

Megkezdődtek a nyugati országok képviselői és az afganisztáni tálibok közötti tárgyalások Oslóban. A háromnaposra tervezett tárgyalássorozaton a jövő hét elején amerikai, illetve európai diplomatákkal folytatnak megbeszéléseket. Ez az első hivatalos tárgyalás európai területen a nemzetközi elismeréssel nem rendelkező tálib kormány és a nyugati országok képviselői között.

Imanapot hirdetett meg január 26-ra Ukrajna békéjéért Ferenc pápa, aki szándékát a Szent Péter téren mondott beszédében jelentette be. A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018