eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash.com

Egy elszabadult tehervonat vezető nélkül robogott át a magyar határon

Hétfő este a Kassához tartozó bárcai állomásról elszabadult egy mozdonyvezető nélküli tehervonat, és csak 25 kilométerrel távolabb, Magyarországon, Zsujta település közelében tudták megállítani.

A Cargo kommunikációs vezetője a pozsonyi Új Szónak elmondta, a 22 vagonból álló szerelvény a határon átgördülve áttért a magyarországi MÁV állami vasúthálózatára.

„2021. január 10-én, hétfőn az esti órákban a Pn 49720 (ZSSK CARGO) számú szerelvény a bárcai pályaudvarra tartott a Petrolsped Slovakia, s.r.o. megbízásából. Mivel az enyickei (Haniska) pályaudvarra tartó szerelvény mozdonyát a behozatal során le kellett váltani, a szerelvényt a bárcai pályaudvarnál lekapcsolták, melynek következtében a másik mozdony megelőzte a szerelvényt. A művelet során a Petrolsped Slovakia mozdonyvezetőjéhez tartozó vonatszerelvény önkényesen elindult. Az incidens miatt belső vizsgálatot indítottunk” – mondta Silvia Kuncová.

Az elszabadult szerelvény a magyarországi MÁV-hálózat területére belépve, a Hidasnémeti állomáson a 7. számú váltót felvágta, majd a lejtviszonyokat követve Abaújszántó állomás felé gurult.

A meglógott szerelvény végül a Hidasnémeti és Zsujta közötti első állomásközben, a 467-es számú szelvénynél állt meg, körülbelül 25 kilométert tett meg. Az elszabadult szerelvény miatt Hidasnémeti és Abaújszántó állomások között a történtek kivizsgálásáig a pályát lezárták, illetve Hidasnémeti határátmenetben a vonatközlekedés szünetelt.

Annak ellenére, hogy a 22 vagonból álló szerelvény valóban mozdonyvezető nélkül robogott a síneken, személyi sérülés nem történt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×