INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

média

tulajdonos

kivonulás

axel springer

ringier

Kivonul Magyarországról az Axel Springer

Kivonul Magyarországról az Axel Springer

Infostart

Lengyelországra összpontosítja kelet-európai médiaüzletét az Axel Springer, a Ringier médiacéggel létesített vegyesvállalatnak a többi kelet-európai piacon folytatott médiaüzletét pedig a Ringier viszi tovább - jelentette be szerdán az Axel Springer és a Ringier.

A vegyesvállalatnak a magyar, szerb, szlovák, valamint észt, lett és litván médiaüzletét a Ringier, a lengyelországit pedig az Axel Springer és a Ringier vegyesvállalata viszi tovább.

A Ringier Axel Springer Media AG 2010 júliusában alakult meg a svájci Ringier AG és a német Axel Springer SE közös vállalataként. A cég mintegy kétszáz digitális és nyomtatott médiatermékével, valamint 3100 alkalmazottjával az egyik legnagyobb kelet- és közép-európai médiacégnek számít.

"Növekedési stratégiánk keretében a legnagyobb piacainkra összpontosítjuk tevékenységünket. A média üzletágban beruházásaink súlypontját a német, az amerikai és a lengyel piacokra helyezzük" - közölte a bejelentés alkalmából Jan Bayer, az Axel Springer média üzletágának igazgatója.

Az Axel Springer részesedés kivásárlásával a közös vállalatból a Ringier folytatja növekedési és beruházási offenzíváját a kelet-európai digitális médiapiacon. További beruházásokkal tervezi megerősíteni például médiapiaci jelenlétét Romániában és Bulgáriában is.

A közös vállalat médiaüzletének az átvétele a Ringier modern technológiát képviselő médiapiaci befektetőként a térségben vállalt hosszú távú elkötelezettségét támasztja alá - idézi a bejelentés Mark Waldert, a Ringier vezérigazgatóját. A közlemény szerint a Ringier nagy üzleti lehetőségeket lát a digitális sportmédia üzletágának a kibontakoztatására a magyar, a szerb és a szlovák piacon.

Az Axel Springer közös vállalatban tartott részesedésének az átvételére és a tranzakció lezárására az illetékes versenyhatóságok engedélyével 2021 folyamán kerülhet sor. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra szerdai közös bejelentésükben.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018