eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

Közlekedési változások a pünkösdi hétvégén

Pünkösdvasárnap és -hétfőn a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben.

A 3-as metró a két ünnepnapon Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, valamint a Lehel tér és Újpest-központ között jár, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Szombaton a megszokott szombati közlekedési rend lesz érvényben. Ezen a napon a 3-as metró is a megszokott hétvégi rend szerint, a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

A MÁV-HÉV járatai szombaton a szombati, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak.

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok - MÁV-Start, Volánbusz, HÉV - a pünkösdi ünnepekhez igazították járataik közlekedési rendjét.

A MÁV közleményben tudatta, hogy a vonatok vasárnap az ünnepi, pünkösdhétfőn a vasárnapi, kedden a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A vasúttársaság arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig már az előszezonnak megfelelően, sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között, és InterCity kocsik is járnak. A Balaton északi partján a vasúti közlekedés május 30-ig szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusz szállítja az utasokat a "villamosítás" miatt.

Változik pünkösdkor a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is.

Szombaton szabadnapon, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, pünkösdhétfőn a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon, kedden a hét első munkanapján és iskolai előadási napján érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei.

A bevásárlóközpontok vasárnapi és hétfői zárva tartása miatt egyes járatok menetrendje módosul. A részletek a www.volanbusz.hu oldalon érhetők el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×