INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

karikó katalin

szte

látogatás

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2021. május 20-án.

Szegedi Alma Materébe látogatott Karikó Katalin

Infostart / MTI

A biokémikus azt mondta, minden segítséget megad, hogy a Szegedi Tudományegyetem még magasabb szintre jusson a legkülönbözőbb kutatási területeken.

Egyetemi tanulmányainak helyszínére, a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE) látogatott Karikó Katalin biokémikus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a német BioNTech alelnöke kötetlen beszélgetésen vett részt az egyetem vezetőivel és kutatóival, továbbá a jövőbeli tudományos együttműködés lehetőségeiről is egyeztetett az intézmény kutatóival, valamint biztosította az egyetem vezetőségét arról, hogy minden segítséget megad majd ahhoz, hogy "az SZTE még magasabb szintre jusson a legkülönbözőbb kutatási területeken".

Hozzátették: Rovó László rektor felkérte Karikó Katalint a X. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny díszelőadójának.

Az SZTE beszámolt arról, hogy a világhírű biokémikust az SZTE rektora mellett Fendler Judit kancellár és Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, európai parlamenti képviselő fogadta az egyetem Dugonics téri épülete előtt.

A közlemény szerint Karikó Katalin legközelebb novemberben látogat a Szegedi Tudományegyetemre. Ekkor rendezik meg a centenáriumi rendezvénysorozat részeként az Egyetem Napi Ünnepséget, amelyen átveszi díszdoktori oklevelét.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018