eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Érkezik az utolsó Sinopharm-szállítmány Magyarországra

Érkezik az utolsó Sinopharm-szállítmány Magyarországra. Ezzel kipörögnek a keleti vakcinák szerződései - a Szputnyik V-ből már korábban befutottak az utolsók.

Péntek délelőtt landol a magyar kormány teherszállító gépe Budapesten, amely 700 ezer Sinopharm-vakcinát szállít, ezzel a kínaiak is teljesítik a vakcinaszerződésben vállaltakat - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában. Szijjártó Péter azt megelőzően beszélt erről, hogy Hamburgba indult, átvenni az Európa Tanács miniszteri bizottságának magyar elnökségét.

A szállítógép az elmúlt három hónapban 15-alkalommal fordult Budapest és Moszkva, valamint Budapest és Peking között, hogy a keleti oltóanyagokat Magyarországra szállítsa.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szerződésben már csak 500 ezer adag oltóanyag szerepelt, de a kínai védelmi minisztérium

200 ezer adagnyi adománnyal megtoldotta a szállítmányt.

Felhívta a figyelmet arra: a Kínából és Oroszországból megrendelt vakcinák hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarország az átoltottság tekintetében mintegy másfél hónappal előrébb jár Európánál.
"Ennyivel előbb tudjuk megnyitni teljes egészében a gazdaságunkat, visszaadni az embereknek a normális életet" - tette hozzá Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×