eur:
395.61
usd:
364.94
bux:
65618.77
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

A Dunába esett egy fiatal az Erzsébet hídról

Az eset szombat késő este történt.

Néhány napon belül kétszer is segítettek, egyszer életet mentettek a vízirendőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint.

Egy kétségbeesett édesanya hívta fel a rendőrséget május 12-én, hogy 16 éves speciális nevelési igényű fia elszökött otthonról. Az anyuka annyit tudott elmondani a rendőröknek, hogy a zaklatott kamasz a Duna-part felé indult el rollerrel. A rendőrök több egységgel indultak a fiú keresésére, a vízirendőrök is hajóba ugrottak, és onnan fésülték át a partot. Még fél óra sem telt el, mikor a vízirendészek meglátták a tinédzsert. A rendőrök gyorsan partra szálltak és biztonságba helyezték a fiatalt, amíg édesanyja és a mentők kiértek a helyszínre.

Három nappal később, május 15-én késő este egy ember az Erzsébet hídról eddig ismeretlen körülmények között a Dunába esett - ezt a a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei a szárazföldről észlelték. A vízirendőrök perceken belül megtalálták a vízben sodródó fiatalt, majd a hajóba emelték és a partra vitték. Az egyetemista fiút a mentők kórházba szállították.

A videóban Szemők Miklós r. törzszászlós és Trutz Mihály r. törzsőrmester beszél a történtekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×