INFORÁDIÓ
2021. június 14. hétfő
Vazul

hajléktalan-ellátás

fővárosi önkormányzat

kormány

egészségügy

bmszki

Budapest, 2021. március 20. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), Szabolcs utcai egészségügyi részlegének  bejárata a főváros XIII. kerületében, a Vágány utcában. Az intézményben a hajléktalanok számára járóbeteg- és fekvőbeteg ellátást, valamint háziorvosi rendelést biztosítanak. MTVA/Bizományosi: Róka László

Fejlemények a Szabolcs utcai hajléktalankórház körül

Infostart

A főváros és a kormány közösen dolgozik a hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény jövőbeli fejlesztésén.

A kormány és a fővárosi Önkormányzat által, a Szabolcs utcában lévő, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény kapcsán létrehozott munkacsoport első ülésén a felek egyértelművé tették, hogy kölcsönösen érdekeltek egy a jelenlegihez hasonló egészségügyi intézmény folyamatos, és hosszútávú működésében – derül ki a Fővárosi Önkormányzat és a kormány közös közleményéből.

Ezért a munkacsoport felkérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges további működésére. A munkacsoport ennek is figyelembevételével tesz javaslatot a döntéshozóknak az intézmény jövőbeni sorsára, ideértve a működés helyszínét és tevékenységi körét. Mindaddig, amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik, az intézmény a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább.

A munkacsoportban a kormányoldalt Fónagy János miniszterhelyettes mellett Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, míg a Fővárosi Önkormányzatot Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, valamint Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatója képviseli.

A munkacsoport következő ülését – a látogatási tilalom feloldását követően – a Szabolcs utcai intézményben tartja.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018