eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Útburkolati jelek a mikepércsi pihenőhelynél.  Befejező szakaszához közeledik az M35 autópálya kivitelezése. A kopóréteg terítése, pihenőhelyek kialakítása, szalagkorlát felszerelése, útburkolati jelek felfestése, segélyhívók beüzemelése után, a terveknek megfelelően ez év december első harmadában az autópálya átadásra kerülhet a forgalom számára. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Fontos közlekedési csomópontot bővítenek

Fellélegezhetnek a Nyíregyháza és Debrecen között autózok.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétette az M3-as és az M35-ös autópálya görbeházi csomópontjára vonatkozó kivitelezői közbeszerzést – írta a Magyar Építők oldala.

A fejlesztés keretében a két sztráda görbeházi csomópontját bővítik, továbbá egy üzemi forduló tervezési és kivitelezési feladatait is el kell majd végeznie a nyertesnek.

A kiviteli tervek szerint a beruházásban egy 101,5 méteres felszerkezetű hatnyílású előregyártott vasbeton gerenda híd jön létre, valamint összesen 1060 méternyi új nyomvonalú utat kell kiépíteni.

Az üzemi fordulót az M35-ös autópálya 3+070 km szelvényénél lévő földút átvezetéséhez építik majd meg.

A projektben

  • 96 ezer köbméternyi földmű épül,
  • hidraulikus kötőanyagú pályaszerkezetből 1400 köbméternyit,
  • míg bitumenes kötőanyagú pályaszerkezetből 2900 köbmétert hoznak létre.

Jelenleg az M35-ösön a Debrecen felől érkezők Görbeházánál nem tudnak Nyíregyháza felé menni és ez fordítva is igaz. Korábbi hírek szerint az erre szolgáló leágazásokat betervezték a sztráda építésébe, de az erre jutó 1,5 milliárd forintból a polgári pihenőparkot építették meg – írja a portál.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×