eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla
A Göncz Árpád városközpont metróállomás lejárata az átnevezés napján, 2020. január 31-én. Az Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet a Fővárosi Közgyűlés még 2016-ban a XIII. kerületi önkormányzat kérése nevezte el Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről, műfordítóról.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Két gyalogos-aluljáró újulhat meg az M3-as vonalán

A Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága jóváhagyta a Göncz Árpád városközpont és a Határ út metrómegállókhoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljárók felújításáról, valamint felszíni akadálymentesítéséről szóló feltételes kivitelezési közbeszerzési eljárás megindítását. Sikeres eljárás lefolytatása és a forrás biztosítása esetén a munkák előreláthatóan idén év végén kezdődhetnek.

A Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága március végén döntött kettő, az M3-as metró megállóihoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljáró felújításáról és felszíni akadálymentesítéséről. A nyílt közbeszerzési eljárásról szóló ajánlati felhívás április 30-án jelent meg. A tervezett felújítási munkák idén év végén indulhatnak, a műszaki átadás–átvétel folyamata pedig 2023 második negyedévében zárulhat le.

A tervezett felújítással a felszín és az aluljárószint akadálymentesítéséhez kapcsolódóan felvonók épülnek, emellett korszerűsítik a burkolatot, az elektromos energiaellátást és a vízi közműveket is. A fényforrások cseréjével világosabb lesz a közlekedési folyosó, a közbiztonság fokozása érdekében pedig új videómegfigyelő rendszert telepítenek. Időszerűvé vált a korszerűsítés, mert kisebb karbantartásokon kívül nagyobb javítások nem történtek az elmúlt években.

A mostani tervek szerint az M3-as metró felújításával párhuzamosan, annak kiegészítéseként végzik a gyalogos-aluljárók korszerűsítését, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek – zárul a BKK közleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×