INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

flórián tér

felüljáró

bús balázs

főpolgármesteri hivatal

omlás

életveszély

Felüljáró a Flórián téren 2019. január 3-án. A Budapesti Közlekedési Központ beruházásában felújítják a tér felüljáróit, a kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás ajánlattételi időszaka január 25-én zárul. Sikeres pályáztatás után tavasszal indul, és várhatóan 14 hónapig tart majd a felújítás.

Életveszélyes lehet a Flórián téri felüljáró

A III. kerület volt polgármestere, Bús Balázs önkormányzati képviselő nyílt levélben fordult a Főpolgármesteri Hivatalhoz, amely cáfolja a kormánypárti politikus állítását.

Betondarabok szakadnak le a Flórián téri felüljáróról, állítja Bús Balázs abban a nyílt levélben, amit Karácsony Gergely főpolgármesternek küldött el. A III. kerületi fideszes önkormányzati képviselő szerint az építmény életveszélyes lett és azonnal fel kellene újítani.

A politikus az InfoRádiónak emlékeztetett: 2018-ban, tehát az előző ciklusban Tarlós István főpolgármester idejében már kiírtak erre egy pályázatot, de az eredménytelenül zárult 2019 májusában, miután a rendelkezésre álló forrásoknál jóval drágább ajánlatok érkeztek. Ezt követően az új fővárosi vezetés ismét nekifutott a kérdésnek, amely eredményeként 2020 áprilisában szerződést is kötött a BKK 2,3 milliárd forint értékben. Tehát tavaly már elindulhatott volna a felüljáró felújítása, ami nagyjából 14 hónapot vett volna igénybe.

Az életveszélyes állapotot azonban már a felújítás előtt meg kellene szüntetni, tette hozzá a kerület volt polgármestere. Bús Balázs kiemelte: nyílt levelében ő arra hívta föl a főpolgármester figyelmét, hogy egyrészt haladéktalanul folytassák azt a munkát, amire leszerződtek, az életveszélyes helyzetet pedig szüntettessék meg. A volt polgármester szerint azokat a területeket, ahol betondarabok szakadnak le, –jellemzően az illesztéseknél – valamilyen mód mielőbb stabilizálni kellene, hogy a gyalogosok biztonságosan tudjanak közlekedni.

Az InfoRádió megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, amely írásban válaszolt a kérdéseire: „a Budapest Közút munkatársai folyamatosan ellenőrzik a fővárosi felüljárók, hidak állapotát. A Flórián téri híd biztonságos, de valóban felújításra szorul. Felújításához közbeszerzést kell kiírni, ennek az előkészítése zajlik. A főváros mintegy 3 millió négyzetméter út, 117 felüljáró és 2000 kilométernyi vízcsőhálózat felújításával van elmaradásban, mivel a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította erre a célra 2010 és 2019 között” – olvasható a városvezetés közleményében.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Életveszélyes a Flórián téri felüljáró
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018