INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

duna

katonai gyakorlat

magyar honvédség

Amerikai SOC-R hajók fegyverzetével ismerkednek a magyar különleges műveleti egység katonái a Black Swan 21 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlaton a MH Hadikikötőben 2021. április 20-án. A gyakorlat egyik célja, hogy a Szolnokon kialakítandó regionális különleges műveleti parancsnokság elérje a kezdeti műveleti képességet. Szolnokon egy nemzetközi, magyar vezetésű törzset állítanak fel, és onnan vezetik majd a műveleteket.

A Duna budapesti szakaszán is megjelennek a katonai járművek

Infostart

Megnövekedett vízi forgalomra és hanghatásokra is számítani kell.

Katonai gyakorlat zajlik a Duna fővárosi, valamint a Szentendrei-sziget és Ercsi közöti szakaszán - közölte a Honvédelmi Minisztérium. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és az US Navy Naval Special Warfare, Special Boat Team-22 kijelölt állománya május 3-14. között nemzetközi gyakorlatot hajt végre a Duna fővárosi, valamint a Szentendrei-sziget és Ercsi közötti szakaszán.

Ebben az időszakban naponta 8 óra és 24 óra között megnövekedett vízi járműforgalomra és fokozott hanghatásra kell számítani. Hozzátették: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018