eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Combino villamos a 4-es és a 6-os villamos vonalán a Ferenc körút és az Üllői út kereszteződésénél 2020. június 11-én. A nyáron a Petőfi híd budai hídfője és a Karinthy Frigyes út között újítják fel a 4-es és a 6-os villamos pályáját, a felújítási munkálatok június 11-től augusztus 5-ig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ez történik, amikor "a villamos is aluszik" – videók

A BKV vlogbejegyzésben mutatja be, hogyan készítik fel a további működésre az éppen pihenő Combinókat.

A nagykörúti 4-6-os Európa egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító villamosvonala. Az éjjel-nappali közlekedés ellenére a Combinóknak – mint minden villamosnak – időnként meg kell „pihenniük”. A BKV vlogja legújabb epizódjából kiderül, hogyan készítik fel munkatársaik a kocsiszínbe visszatérő villamosokat a másnapi forgalomba állásra, illetve milyen ellenőrzéseket végeznek el a járműveken.

A külső szemrevételezés egy Combino esetében kisebb túrával is felér, hiszen 108 méter körüljárni a teljes járművet, ennél hosszabb sétát csak a „hosszú” CAF villamos átnézése igényel. Talán sokan elgondolkodtak már a megállóba begördülő villamost nézve, milyen célt szolgál a villamosok oldalába épített homoktartály. A legújabb részből kiderül.

Buday Péter villamos jármű üzemviteli csoportvezető mutatja be az ellenőrzés folyamatát. Hogy miért pont egy Combinón? 11 éve ennek a típusnak az üzemeltetésével kezdte BKV-s karrierjét, és 5 évig foglalkozott napi szinten ezekkel a villamosokkal. Szakértelméhez kétség sem férhet, de elhivatottságához sem, hiszen munkájában a változatosság mellett azt szereti leginkább, hogy rendszeresen vezethet Combino villamost.

Korábbi videójukban a nézők megtudhatták, hogyan ellenőrzik a hajnali járművezetők indulás előtt autóbuszaikat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×