eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Bana Tibor

Elkerüli Czeglédy Csaba és Ungár Péter körzetét a volt jobbikos jelölt

Bana Tibor Szombathely helyett inkább a szentgotthárdi–körmendi választókerületben indul.

Választókerületet vált az exjobbikos Bana Tibor országgyűlési képviselő, aki a DK-s támogatottságú Czeglédy Csabával és az LMP-s Ungár Péterrel mérkőzött volna meg a szombathelyi ellenzéki előválasztáson, de Vas megye 1. helyett inkább Vas megye 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében indul – írja az Index.

Bana Tibor a lapnak azzal indokolta döntését, hogy ő maga is Szentgotthardon lakik és sokan biztatták indulásra a körzetből (a szentgotthárdi–körmendi választókerület a 3. sz., illetve a két városon kívül 125 település tartozik oda). Hozzátette, a Közösen Vas Megyéért Egyesülettel – amelynek elnöke – minden Vas megyében élőt képviselni kívánnak. Szerinte Szombathelyen túlságosan személyeskedővé vált az előválasztási kampány.

Szerinte Czeglédy Csaba indulása nem erősíti a kormányváltás esélyét,

noha maximálisan tiszteletben tartja a Demokratikus Koalíció jelölését.

Korábban a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vezette Mindenki Magyarország Mozgalom (MMM) támogatásáról biztosította a képviselőt Szombathelyen. Bana Tibor már a szervezet tagja, és a 3. sz. választókerületben is támogatja az MMM – írja a lap, majd arra emlékeztet, hogy a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik színeiben ebben a választókerületben indult, akkor 13 072 (26,81 százalék) szavazattal a második helyen végzett (Szentgotthárdon 42 százalékot ért el), a mandátumot a Fidesz–KDNP jelöltje, V. Németh Zsolt nyerte el 30 970 (63,52 százalék) szavazattal. A politikus már 1998 óta behúzza választókerületet.

Az Index birtokába jutott Závecz Research reprezentatív kutatása alapján – 800 fő telefonos megkérdezésével készült március 16. és 24. között Vas megye 3-as választókerületében – egy ellenzéki előválasztáson Bana Tibornak van a legnagyobb esélye nyerni.

Jelen állás szerint a Demokratikus Koalíció Szombathely volt szocialista polgármesterét, Ipkovich Györgyöt támogatja, a Momentum a politikában kezdő Pleva Dánielt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×