INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

kásler miklós

emmi

koronavírus

oltás

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az állami kitüntetések és szakmai díjak augusztus 20-a alkalmából rendezett átadó ünnepségén a Pesti Vigadó dísztermében 2018. augusztus 17-én.

Kiszámolták, az oltások mennyi életet mentettek meg

Infostart

Kásler Miklós az AstraZeneca vakcinájáról is beszélt.

A WHO és az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalása szerint nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között. Ennek ellenére feltehetően a tömeglélektan szélsőséges megnyilvánulása miatt néhány országban átmeneti jelleggel bizonyos korcsoportokra korlátozásokat vezettek be - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárca Facebook-oldalán megjelent interjúban.

A miniszter szerint nagyon sok a nyitott kérdés. Néhány esetben megfigyelték azt, hogy kialakult cerebrális tehát agyi trombózis, ám a nagy nemzetközi szakmai szervezetek, a WHO is és az Európai Gyógyszerügynökség bejelentette azt is, hogy oki összefüggést nem lehet kimondani.

Ne féljünk az AstraZenecától! A kiváló magyar szakemberek most is jól ítélték meg a helyzetet - tette hozzá Kásler Miklós.

Kiemelte azt is, hogy Magyarország az oltások tekintetében rendkívül sikeres. Ez az egyetlen egy igazán hatékony lehetőség a koronavírus-járvány megfékezésére.

Biostatisztikusaink megbecsülték az oltás eredményeképpen megmentett emberi életeket, és a 65 év fölötti korosztályt tekintve ez a szám megközelítőleg 3500. Ahogy az átoltottság nő, ez a szám is folyamatosan emelkedik – tette hozzá.

A tárcavezető

cáfolta, hogy az első és a második hullám alatt otthonukba bocsátott kórházi betegek tömegesen haltak volna meg.

Egyetlen egy beteget sem küldhettek haza egyetlen egy magyar kórházból sem, akinek a kórházi kezelés elmaradása súlyos egészségkárosodást okozott volna, vagy az életét veszélyeztette volna - mondta.

Ha megnézzük a 2020-as évi összhalálozást, és összehasonlítjuk az előző öt év átlagával, akkor azt tapasztaljuk, hogy egészen november végéig, amikor a második hullám tetőzött, minden egyes hónapban az átlaghalálozás alatta maradt a megelőző öt év átlagának - magyarázta.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018