eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: here.com

Különös autók jelennek meg a napokban a magyar utakon

Ismét elindulnak a HERE felhőszolgáltató autói, áprilistól rendkívül pontosan, 3D-ben térképezik fel Magyarország egy részét.

A HERE nagy pontossággal rögzíti az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt. Az autók 3D-ben is rögzítenek, valamint utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről – írja a vezess.hu.

Az információkat egy részletes Magyarország-térképen fogják használni, melyet az önvezető autókhoz és egyéb fejlett szolgáltatásokhoz terveztek. A felmérés nem zavarja a rendes forgalom menetét.

A rögzített képeket csak az autóban tárolják, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre. A képek csak azután lesznek elérhetők, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×