eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Atalai Zsuzsanna háziorvos beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot egy idős nőnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én. A védőoltásra regisztrált legidősebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájából készült oltóanyaggal, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Tíz nap alatt fél millióan kaptak oltást Magyarországon

Az oltási program most az idősekre koncentrál, az ő táboruk bő 1,7 millió fős.

Az elmúlt 10 napon több mint félmillióan kaptak oltást - közölték szombaton a koronavirus.gov.hu oldalon.

A péntek esti adatok szerint 1 520 350 a beoltottak száma, 465 643 ember a második adag vakcinát is megkapta.

Az oltási program most az 1 millió 732 ezer idős regisztráltra összpontosít,

akiknek több mint a felét már beoltották. A többieket sorra értesítik, és vagy a háziorvosi rendelőkben, vagy a kórházi oltóponton várják őket.

Az összesítés szerint 15 százalékot meghaladó beoltottsággal Magyarország továbbra is a második az uniós rangsorban. A 8,7 százalékos EU-átlagot jelentősen meghaladó eredmény az ütemezett, szervezett oltás mellett annak is köszönhető, hogy más tagállamoktól eltérően Magyarországon nem csak három, hanem öt vakcinával tudnak oltani - olvasható a kormányzati honlapon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×