eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Így jöhet össze a fogorvosok 100 százalékos béremelése

Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi területért felelős vezetője az InfoRádióban elmondta, akár a szájsebészek és más fogszakorvosok is hozzáférhetnek a lehetőséghez. Tudni azt is, mikor érkezik a számlára a már emelt fizetés.

Másfélszeresére emelkedik a fogászati finanszírozás forrása, vagyis több mint 26 milliárd forint többletforráshoz jutnak a fogorvosi ellátást vállalkozói formában végző szakemberek idén.

Mint az InfoRádiónak Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara fogorvos-területi vezetője elmondta, ebből a forrásból az alapellátásban résztvevő fogászoknak lehetőség lesz ugyanazt a kigazdálkodni, mint amit a többi orvosszakmában keresni lehet.

A kormánynak célja a béremelkedésen kívül az is, hogy a minél magasabb szintű ellátás mellett praxisközösségekbe lépésre is ösztönözze a fogászokat.

"Az átalakítás nemcsak a bérekben nyilvánul meg, hanem szerkezeti változás is jön, az alapellátásnál a háziorvosokat, a házigyermekorvosokat és a fogorvosokat is érinti ez. A célja az, hogy

a praxisközösségek által jobban tudjanak igazodni a területi igényekhez,

és jobban ki tudják szolgálni az ott élőket. A helyzet még kidolgozatlan, most folyik a háttérmunka, amely megadja a majdani praxisközösségek működési kereteit" – ecsetelte Gerle János.

Aki az emelt szintű praxisközösségbe belép, 100 százalékos többletforráshoz juthat, "szerencsés esetben" még a fogszakorvosok, szájsebészek is hozzáférhetnek ehhez a lehetőséghez.

Ha valaki nem vesz részt a praxisközösségben, a bértámogatásnak csak a 30 százalékát kapja meg – tette világossá Gerle János.

A plusz pénz áprilisban érkezhet, de januárig visszamenőleg, de ez a teljes egészségügyi ellátórendszerre is vonatkozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×