INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

koronavírus

járvány

börtön

rendőrség

Rendőrök járőröznek Salgótarjánban 2020. április 15-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította.

Ketten börtönbe is kerültek a járványvédelmi szabályok megsértése miatt

Infostart

A Bűnügyi Statisztikai Rendszerből az is kiderült, a bírságok mekkora százalékát fizették be eddig.

Az operatív törzs tájékoztatóin rendszeresen elmondják, hogy hány szabálysértővel szemben intézkedtek, és a koronavirus.gov.hu-n is található egy rendszeresen frissülő összesített statisztika az eddigi esetekről.

A 24.hu viszont a Bűnügyi Statisztikai Rendszerből kiolvasott pár adatot a tavalyi évre vonatkozóan. Ezek szerint ketten 10-10 napra börtönbe is kerültek a járványvédelmi szabályok megsértése miatt. Az egyikük a másfél méteres távolságot nem tartotta valahol vagy maszk nem volt rajta, a másikuk a kijárási tilalmat szegte meg. A portál szerint feltehetően a pénzbírság helyett választották a börtönt: 5000 Ft/nap alapján váltják jelenleg a pénzbírságot elzárásra, azaz mindketten 50 ezres bírságot kaphattak.

Közmunkára egyetlen szabályszegőt ítéltek: 72 óra munkával fizetett a szabályszegéséért.

Helyszíni bírságot 26 685-en kaptak. Rájuk összesen 710,9 millió bírságot szabtak ki, ez átlagban 26-27 ezer forintra jön ki. Ebből eddig 130 millió forintot fizettek be a szabályszegők. A veszélyhelyzeti szabályszegőkre kiszabott bírságok az egész évben a szabályszegőkre kiszabott helyszíni bírságok közel tíz százaléka.

Pénzbüntetést összesen 612 millió forintnyit szabtak ki a rendőrök, 7219 szabályszegőnek. Ez átlagosan 85 ezer forintos pénzbírságot jelent. A teljes összegnek csak alig tíz százalékát fizették be eddig, és itt is a tavaly összesen kiszabott pénzbírság 10 százalékát adják a veszélyhelyzeti szabályokat megszegők büntetései.

Szabálysértési eljárást 47 011 esetben indítottak a veszélyhelyzetben hozott rendeleteket megszegőkkel szemben.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018