eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőrök járőröznek Salgótarjánban 2020. április 15-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ketten börtönbe is kerültek a járványvédelmi szabályok megsértése miatt

A Bűnügyi Statisztikai Rendszerből az is kiderült, a bírságok mekkora százalékát fizették be eddig.

Az operatív törzs tájékoztatóin rendszeresen elmondják, hogy hány szabálysértővel szemben intézkedtek, és a koronavirus.gov.hu-n is található egy rendszeresen frissülő összesített statisztika az eddigi esetekről.

A 24.hu viszont a Bűnügyi Statisztikai Rendszerből kiolvasott pár adatot a tavalyi évre vonatkozóan. Ezek szerint ketten 10-10 napra börtönbe is kerültek a járványvédelmi szabályok megsértése miatt. Az egyikük a másfél méteres távolságot nem tartotta valahol vagy maszk nem volt rajta, a másikuk a kijárási tilalmat szegte meg. A portál szerint feltehetően a pénzbírság helyett választották a börtönt: 5000 Ft/nap alapján váltják jelenleg a pénzbírságot elzárásra, azaz mindketten 50 ezres bírságot kaphattak.

Közmunkára egyetlen szabályszegőt ítéltek: 72 óra munkával fizetett a szabályszegéséért.

Helyszíni bírságot 26 685-en kaptak. Rájuk összesen 710,9 millió bírságot szabtak ki, ez átlagban 26-27 ezer forintra jön ki. Ebből eddig 130 millió forintot fizettek be a szabályszegők. A veszélyhelyzeti szabályszegőkre kiszabott bírságok az egész évben a szabályszegőkre kiszabott helyszíni bírságok közel tíz százaléka.

Pénzbüntetést összesen 612 millió forintnyit szabtak ki a rendőrök, 7219 szabályszegőnek. Ez átlagosan 85 ezer forintos pénzbírságot jelent. A teljes összegnek csak alig tíz százalékát fizették be eddig, és itt is a tavaly összesen kiszabott pénzbírság 10 százalékát adják a veszélyhelyzeti szabályokat megszegők büntetései.

Szabálysértési eljárást 47 011 esetben indítottak a veszélyhelyzetben hozott rendeleteket megszegőkkel szemben.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×