eur:
367.84
usd:
342.16
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Pixabay

A túlélésért küzdenek a bezárt szórakozóhelyek

Az éves bevételük 80-90 százalékát is bukhatják 2020-ban a koronavírus-járvány miatt, most könnyítésekre várnak.

A kedden bejelentett járványügyi korlátozások részeként szerdától már nem nyithatnak ki a szórakozóhelyek. Az ágazat szereplői szerint az igazán nagy érvágás a korábbi intézkedés, az este 11 órás kötelező zárás volt.

"Most mindenki az erő- és információgyűjtés, valamint a koncepcióalkotás folyamatában van, hogy most mit lehet csinálni, ki mivel tudja ezt a helyzetet átvészelni" – mondta Körössy Zoltán, az egyik nagy piaci szereplő, az Eventrend Group egyik alapító-tulajdonosa.

Az üzletember szerint a jelenlegi helyzetben a bizonytalanság a legrosszabb, mert senki sem tudja, hogy a járvány meddig tart. Az optimista forgatókönyv szerint már januárban is vissza lehet térni a valamilyen szintű szórakoztató vendéglátásra, de a pesszimista szerint amíg nincs teljes átoltottság, addig nincs létjogosultsága a szórakoztatásnak.

A szórakozóhelyek már a tavaszi kötelező zárva tartás miatt is rosszul teljesítettek, éves szinten a bevételeik 80-90 százaléka maradhat el. Emellett kénytelenek voltak racionalizálni a működésüket, alkalmazottakat is el kellett küldeniük.

"A Symbol állományából a munkatársak 60-70 százalékát már korábban le kellett építeni,

vagy alkalmi státuszba kerültek, azokat a kollégákat próbáltuk eddig is megmenteni, akik a legnagyobb értékteremtők, akik nélkül nem lehet működtetni a helyet" – mondta Nagy Gábor, az Eventrend Group másik alapító-tulajdonosa.

500 millió forintot tettek félre arra, hogy a cégcsoport válságát finanszírozzák, ebből próbálják megtartani azokat a munkatársakat, akikkel szeretnének a jövőben is együttműködni. Öt hónapra tervezték ezt a költségvetést, most már ott tartanak, hogy 13 hónapra kellene elégnek lennie.

A szórakoztatóhelyek üzemeltetői kivárnak, azt remélik, ha támogatást nem is, könnyítéseket kapnak, akár adókedvezményeket, akár járulékfizetési mentességet. Azért is bíznak ebben, mert önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy nem dolgozhatnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Egyre több hír és felvétel érkezik arról, hogy az ukrán offenzívában aktív szerepet játszanak a nyugati tankok, köztük a Leopard 2-esek is. Moszkva napok óta igyekszik különböző módokon bizonyítani, hogy kilőtt már közülük legalább egyet. Úgy tűnik, hogy a napok óta kibontakozóban lévő ukrán támadások egyik fő csapása Zaporizzsja megyében van. Ugyanakkor az itt található atomerőmű számára komoly problémát jelent a felrobbant Nova Kahovka-i gát, mivel idővel nem juthat elég víz a hűtésére. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×