eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Nem kell pánikba esni, ha nem folyik a meleg víz

A főváros nagy részén szerda napközben szünetel a melegvíz-szolgáltatás.

A szerdai napon reggel 8 és délután 2 óra között a Füredi utcai főtőműben a szokásos éves karbantartási munkálatokat végzik el, ami a szolgáltatás időszakos kimaradásával jár az érintett területeken, közölte a Főtáv Zrt. A társaság jelezte, hogy a melegvíz-szolgáltatás több mint 16 ezer háztartásban, 126 intézményben és 17 ipari fogyasztónál szünetelni fog.

Az időszakos kimaradás – a többi között – az I., a III., a IV., a X. és XI., a XIII., a XIV., a XIX., valamint a XXI. és XXII. kerületben is jelentkezni fog.

A Főtáv kiemelte, hogy elengedhetetlenek a fűtési szezonok előtti, éves karbantartási feladatok elvégzése, amelyek lehetővé teszik a megfelelő felkészülést a fűtési időszakra, ezzel biztosítva a fogyasztók számára a folyamatos, zökkenő mentes szolgáltatást a hideg idő beköszöntével.

A társaság hangsúlyozta továbbá, elsősorban ellenőrzik, javítják és cserélik a villamos rendszereket, ezen felül pedig a már elhasználódott elemeket, alkatrészeket is kicserélik, valamint ellenőrzik a további segédrendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, amelyek eredményeként minimalizálható az apróbb, eseti meghibásodások valószínűsége.

A Főtáv a karbantartás időpontját a fogyasztók életvitelét figyelembe véve jelöli ki. A melegvíz-szolgáltatás kiesése ebben az esetben is olyan időpontra esik, amikor a fogyasztók nagy része nincs otthon hétköznap a reggeli munkába és iskolába indulás után. Ennek köszönhetően már a délutáni óráktól ismét lesz meleg víz a háztartásokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×