eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma

Nyíltan egymásnak ugrott az ellenzék egy hangfelvétel miatt

A DK egy hangfelvételre hivatkozva azt állítja, hogy Göd momentumos polgármestere fideszes politikusra akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit. A Momentum szerint manipulált a felvétel, ezért a honlapjukon közzétettek egy hosszabb hanganyagot.

Nem kormánypárti politikust, hanem Andrejka Zombor momentumos önkormányzati képviselőt javasolja alpolgármesternek Göd, jelenleg felfüggesztett momentumos polgármestere. Balogh Csaba az InfoRádiónak megerősítette, hogy azért akarja leváltani a település DK-s és LMP-s alpolgármestereit, mert szerinte nem a városért, hanem az ellen dolgoznak.

Mint fogalmazott, elsődleges célja ugyanis, hogy a város tudjon fejlődni, és biztosítva legyen az átláthatóság, valamint a szakmai kiválasztás. Sajnos, tette hozzá,

az ellenzéki képviselők közül négyen nem ezt támogatják, a választási ígéreteikkel ellentétesen.

Balogh Csaba a nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban megjegyezte, az egyértelműen az ő igazát támasztja alá, és amiket Rónai Sándor nyilatkozik, szerinte maga, a DK-s politikus sem hiheti el. Hozzátette, korábban is már gyanúsított furcsa mód embereket, hogy azok fideszesek lennének, mikor egyébként szakmai alapon lettek kiválasztva, kötődésük pedig abban volt tetten érhető, hogy fideszes vezetésű városban dolgoztak korábban.

„Ez egy olyan alja viselkedés, bárkitől is,

nem lehet így állni az emberekhez, mert ez gyűlöletkeltés,

amit nem lehet támogatnia egyetlen politikusnak sem” – emelte ki Balogh Csaba, megismételve: őt nem az érdekli, hogy valaki kormánypárti, vagy sem, hanem, hogy tesz-e a városért. Elismerte továbbá, hogy konfliktusban áll Göd jelenlegi alpolgármestereivel, ugyanis nem tartja korrektnek, hogy annak ellenére, hogy fizetést kapnak, nem végzik el a rájuk kiszabott feladatokat, és a számonkérés alól is kibújnak. Mint fogalmazott, az általa kezdeményezett fegyelmi eljárást napirendre sem vették, az ellene „jogellenes mód” irányulót viszont megszavazták, elvonva hatáskörét a beterjesztő Fülöp Zoltán (LMP) alpolgármester javára, miközben erre csak a vizsgálóbizottság elnöke hivatott.

Balogh Zoltán úgy látja, egy társadalmi megbízatású, vagyis félállású alpolgármester is elegendő lenne a városvezetés élén, amely posztra ő Andrejka Zombor javasolta, de ezt a beterjesztését szintúgy napirendre sem vették a képviselőtársai. Végül hozzátette, az ellene indult fegyelmi vizsgálatnak áll elébe, felfüggesztése miatt pedig a keresetét benyújtotta a bírósághoz.

DK: egyenértékű a koalíció félrúgásával

Az ügy kapcsán az InfoRádiónak nyilatkozó DK-s EP-képviselő szerint Balogh Csaba korábban már többször is világossá tette, hogy ellenzéki képviselők helyett inkább kormánypárti politikusokkal dolgozna együtt. Rónai Sándor szerint, mind az ők, mind a momentumos polgármester által közzétett hangfelvételén jól hallatszik, hogy Balogh Csaba azt mondja, szeretné leváltani a két alpolgármestert, és helyükre három embert javasol: a fideszes Pintér Györgyöt, egy momentumost és egy független képviselőt, mert, hogy ezekben az emberekben tud megbízni – fogalmazott a DK-s politikus.

A képviselő szerint ami viszont fontosabb, hogy

a hangfelvétel április végén készülhetett egy frakciómegbeszélés alkalmával, viszont azt megelőzően már egy hónappal is lehetett hallani erről,

éppen a Fidesz korábbi polgármestere nyilatkozta, hogy őt megkereste Balogh Csaba ebben az ügyben, miszerint szeretné kinevezni Pintér György fideszes képviselőt alpolgármesternek, amit a polgármester személyesen is elismert – tette hozzá Rónai Sándor. Vagyis nem voltak meglepők az áprilisban elhangzottak.

Az már inkább – folytatta –, hogy kormánypárti alpolgármestert szeretne kinevezni, továbbá, hogy más, ellenzékivé vált városokból vesz át Fideszhez köthető embereket, például a főépítészt, vagy a beruházási osztályvezetőt. „A csúcsa az volt, amikor a Dunaújvárosból elküldött, egyébként a Sólyom Airways korábbi vezetőjét, Lucsik Jánost vette oda az önkormányzathoz, mint közbeszerzési tanácsadó” – mondta Rónai Sándor. Ebből következően a politikus szerint valós a hangfelvételen elhangzott történet a „fideszes szállal”, ami a szemében

egyenértékű a koalíció félrúgásával.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×