INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

közlekedés

zebegény

nagymaros

vonatpótló

hajó

mahart

A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között. A hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő 12-es főutat is, amelyet lezártak a 18-as kilométernél, Zebegény határában.

Vonat helyett ingyenes hajójárattal is lehet utazni

Infostart

A múlt heti viharban súlyosan károsodott a sínpár a Nagymaros és Szob közötti szakaszon, miután nagy mennyiségű hordalék, sár és víz zúdult rá.

Vonatpoltó hajójárat indult hétfőtől Nagymaros és Zebegény között - olvasható a Mahart Passnave honlapján. Azt írják, a menetrend igazodik a vonat- és buszjáratokhöz. Az első hajó Zebegényből 5.30-kor, Nagymarosról 7.05-kor indul. A menetidő Nagymarosra 30 perc, Zebegény felé pedig 40 perc.

A hajók 250 fő befogadására alkalmasak, légkondicionáltak és ingyen lehet rajtuk utazni.

Június 17-én egy heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, ezért a vonatközlekedést határozatlan ideig leállították és pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között. A hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő 12-es főutat is, amelyet lezártak a 18-as kilométernél, Zebegény határában.

Nyitókép: A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. (MTI/Mónus Márton)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018