INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

közösségi közlekedés

ingyenesség

A Göcsej Intercity indulás előtt a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.

Ez kell ahhoz, hogy ingyen utazhasson az egészségügyi dolgozó

Infostart

A közlekedési társaságok közzétették, milyen feltételekkel utazhatnak jegy nélkül az egészségügyi dolgozók a MÁV, a Volán és a BKV járatain.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese jelentette be, hogy ingyenes utazást biztosítanak az egészségügyben dolgozóknak a helyközi járatokon. Azóta kiderült, nem csak a Volán és a MÁV, hanem a BKV is biztosítja a díjmentes utazási lehetőséget.

A MÁV és Volánbusz arról tájékoztatott, hogy az ingyenes utazásra való jogosultságot

  • az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által 2019-ben vagy 2020-ban kiállított, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával együtt érvényes utazási utalvánnyal,
  • továbbá az egészségügyi szolgáltató, fenntartó által kiállított igazolással,
  • valamint az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal lehet igazolni.

Emlékeztettek arra, hogy az utazási kedvezményre jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig érvényben maradnak.

A fővárosban is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az operatív törzs bejelentésével összhangban Karácsony Gergely főpolgármester úgy döntött: a vészhelyzet megszűnéséig a BKK járatain is ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók.

Ehhez

  • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással,
  • az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvány
  • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas utazási utalvány, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya kell.

Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. Az utazási utalványra a jogosultság ellenőrzése során nem kerül bejegyzés.

A BKK arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018