eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Vásárlók a nagykanizsai Tesco áruházban 2015. március 8-án. Ez az utolsó hétvége, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül nyitva tarthatnak az üzletek. Az Országgyűlés 2014. december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így március 15-től vasárnap már nem lehet dolgoztatni az alkalmazottakat a kereskedelemben, pihenőnap jár nekik. A 200 négyzetméternél kisebb üzletek azonban kinyithatnak a hét utolsó napján is, ha csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozik benne.
Nyitókép: Varga György

Ami 18 év alatt bevált, azt veti be 65 fölött is a Tesco

Úgy tartatják be a bevásárlási idősávokat, mint a fiatalok alkoholvásárlási tilalmát.

Életbe léptek az új bevásárlási szabályok, amelyek értelmében az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási idősávokat hoztak létre. A 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon. A fiatalabbak pedig 9 előtt vagy 12 után.

Az Index a Tescót kérdezte meg, hogyan működött ez a módszer az első napon. Az áruházlánc sajtóosztálya azt írta: a 18 év alattiak alkoholvásárlási tilalmának betartásához hasonlóan működik ez a folyamat is.

Ha a vásárló fiatalabbnak tűnik (vagy a másik idősávban idősebbnek), akkor biztonsági őr vagy a műszakvezető elkéri az igazolványát, amiből kiderül a kora. Amennyiben a vásárló ennek nem tesz eleget, akkor egyszerűen nem engedik be az áruházba.

Amikor pedig lejár a kijelölt idősáv, hangosbemondókon szólítják fel a vásárlókat a távozásra. 8:45-kor a fiatalabbakat, 11:45-kor pedig a 65 év felettieket kérik meg udvariasan, hogy a saját biztonságuk érdekében 12-ig fejezzék be a vásárlást, és hagyják el az eladóteret.

Az Indexnek több kiskereskedő azt mondta ugyanakkor, hogy túl hosszú, au időseknek kijelölt 3 órás sáv. Sokak szerint elég lenne két óra is, és hétvégén egyáltalán nem lenne szükség a sávos beosztásra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×