eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A IX. kerületi Ráday utca szórakoztató része. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

A bevásárlóutcák üzleteit is padlóra küldi a járvány

A 193 üzletet képviselő szervezet szerint a bérleti díjak elengedése és az alkalmazottak további bértámogatása segíthet a népszerű utcák kereskedőin,

Csődközeli állapotokat és elbocsátásokat tapasztal a főváros legnépszerűbb tematikus utcáinak menedzsmentje. A Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. (BUM) egyebek közt közt a Király utca, a Bartók Béla út, a Ráday, a Falk Miksa utca és további 7 közösség vállalkozásainak érdekképviseletét látja el.

A programban résztvevő, összesen 193 üzletet képviselő BUM szerint tudomása szerint 84 üzlet már zárva tart, a többiek pedig a délután háromig való nyitvatartással próbálják megkeresni a napi bevételt.A Haris közben például tudnak olyan vállalkozóról, aki negyven év után lehet, hogy végleg bezárja a boltot.

Antal Attila, a BUM igazgatója felhívta a figyelmet a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseire, amely szerint a bérlő arra az időre, amikor saját érdekkörén kívül eső okból nem tudja használni az ingatlant, bérleti díjat nem köteles fizetni. A BUM szerint ezt egyre többen kezdik el tudatosítani, és a tapasztalataik szerint a bérbeadók többsége is korrekt módon jár el a kereskedőkkel a tematikus utcákban, ugyanakkor vannak kivételek.

Keveslik a kormányzati támogatást

A BUM tapasztalatai szerint a kormány által hozott segítő intézkedések, a járulékok elengedése sem menti meg a vállalkozásokat, mivel a legtöbben az alkalmazottak nettó bérét sem tudják kifizetni.

A társaság ezért bértámogatást és újrakezdő hitelcsomagokat szeretne kiharcolni az általa képviselt cégeknek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×