eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadja Kondor Péter evangélikus püspököt (j) és Font Sándort, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjét (szemben, j2) 2020. március 10-én. Az előtérben háttal Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, szemben Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos (b2).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor az evangélikus egyház vezetőivel találkozott

A magyarországi evangélikusok közfeladat-ellátását méltatta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Kondor Péter evangélikus püspököt és Font Sándort, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjét - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A találkozón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos is.

A kormányfő elismeréssel szólt az evangélikus egyház oktatási és szociális tevékenységéről, és kiemelte: ezeken a területeken a felek hagyományosan jó partnerei egymásnak.

A keddi megbeszélésen áttekintették a magyar kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház már kitárgyalt, aláírás előtt álló megállapodását, amely az 1998 végén megkötött megállapodás helyébe lép, tekintettel az azóta lezajlott társadalmi és jogi változásokra - mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor üdvözölte, hogy a megállapodás megnyugtatóan rendezi az állami iskolákban a kis létszámú csoportok hit- és erkölcstanoktatásának finanszírozását, biztosítja az Evangélikus Hittudományi Egyetem működésének anyagi feltételeit, valamint képzési portfóliója bővítésének támogatását. A kormány támogatja az egyház budapesti kórházának létrehozását, félszáz parókia felújítását, 30 gyülekezeti tér megújítását, óvodabővítéseket, valamint az evangélikus örökség megőrzését, közkinccsé tételét is - tájékoztatott a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×