INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

máv

menetrend

petíció

tiltakozás

ic

kecskemét

Budapest, 2011. március 16.MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kecskemét nem nyeli le a MÁV húzását

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Kecskemét és Szeged önkormányzata is tiltakozik a MÁV december közepén életbe lépő új menetrendje ellen. A vasúttársaság azt tervezi, hogy más járatok kárára nem egész 20 perccel csökkenti az IC-k menetidejét Budapest és Szeged között. Egy kecskeméti egyesület petíciót indított a változtatás ellen.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület petícióját már több mint 2500-an aláírták. Ez a civilszervezet tíz képviselőt juttatott be Kecskemét közgyűlésébe az október 13-i választáson. A frakcióvezető, Lejer Zoltán elfogadhatatlannak tartja, hogy december 15-től több InterCity vonat nem áll meg a városban.

"Kettő pár InterCity vonat nem áll meg Kecskeméten, ami nemcsak a kecskemétieket érinti, akik Kecskemétről ingáznának mondjuk Budapestre, főleg a reggeli és délutáni járatokkal munkába járás végett, hanem érinti azokat a szegedieket is, akik leszállnának Kecskeméten, nem beszélve Kiskunfélegyháza és Nagykőrös állomáson fel- illetve felszálló közönségről – emelte ki. Ezért indítottuk a petíciót, hogy

állítsa vissza a MÁV a korábbi, óránkénti InterCity-járatot,

továbbá levélben fordulunk a polgármester asszonyhoz, hogy kezdje meg a vasúttársasággal, valamint a minisztérium vezetőivel, hogy állítsák vissza a megszokott menetrendünket" – hangsúlyozta.

Lejer Zoltán szerint megszokták, hogy az InterCity-k óránként járnak. Most különösen a Budapestre közlekedő 7 óra 48-as járat kiesése fáj nekik.

"A MÁV indít egy gyorsvonatot, ők televonatnak hívják, 7 óra 35-kor, de ez csak Kecskemétről indul fel, viszont csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, tehát nem éri el a belvárost egyenes vonalban a közlekedő, hanem át kell szállnia tömegközlekedésre a fővárosban. Ezek a változtatások elfogadhatatlanok – jelentette ki. – 19 perc menetidőcsökkentéssel magyarázza a MÁV Szeged–Budapest viszonylatában a változtatást.

Nem hiszem, hogy megéri a 19 percet, hogy egy megyeszékhelyen ne álljon meg az InterCity."

A frakcióvezető szerint a MÁV az utasok megkérdezése nélkül döntött a menetrend megváltoztatásáról. Az InfoRádió megkereste a vasúttársaságot is. Amint megérkeznek a válaszok, frissítjük a tudósítást.

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Petíció indult a MÁV új menetrendje ellen – Lejer Zoltán, Szövetség a Hírös Városért Egyesület
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018