INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

tarlós istván

budapest

önkormányzati választás

főpolgármester

Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál felállított sátorban 2019. július 8-án. A főpolgármester közölte: a tervek szerint négy éven belül az összes budapesti belterületi földutat leaszfaltozzák. A program első körében 13 kerület pályázott eredményesen, és így 181 földutat, mintegy 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal.

Tarlós István: Karácsony Gergely politikai szerencselovag

Infostart

Tarlós István szerint a budapestieket blöfföléssel, hergeléssel, lózungokkal nem lehet félrevezetni, a fővárosi önkormányzati rendszer és annak irányítása nem valóságshow. A főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjúban hangsúlyozta: nem kis mértékben Budapest érdekében vállalta az újabb főpolgármesteri jelölést.

Az interjúban arra a kérdésre, hogy mit gondol, mit tudna kezdeni a várossal például Berki Krisztián vagy Puzsér Róbert, a főpolgármester úgy válaszolt:

a főpolgármesterség nem celebtevékenység.

Véleménye szerint egyébként alapjában Karácsony Gergely is politikai szerencselovag. Áttekintése Budapest egészéről alig haladja meg Puzsér Róbertét, állandóan ide-oda csapódik, mögötte semmilyen érdemi teljesítmény nincs. Ennek ellenére szűk három év polgármesterkedés után bejelentkezett miniszterelnöknek, négy év után pedig főpolgármesternek. Ezekhez a feladatokhoz ismeretek, tájékozottság, tapasztalat szükséges, ismerni kell a rendszer egészét, az igényeket, lehetőségeket, szabályokat, a pénzügyi és jogi kereteket - fogalmazott.

Blöffölésből, teljesíthetetlen ígéretekből nem lehet megélni.

Az ellenzéki kampány rendellenes dimenziókban zajlik. Bokros Lajos volt az utolsó ellenfél - bár nem értettem egyet vele -, aki tudta, miről van szó, és várospolitikáról beszélt. Valami nem stimmel - mondta Tarlós István.

A főpolgármester szerint Budapest 2010-es elvesztése nagyon fáj egyes ellenzékieknek,

nem válogatnak a módszerekben, az utóbbi időben néha kifejezett rosszindulattal találja magát szembe.

Csak nem sírom tele naponta a nagymamám zsebkendőjét "karaktergyilkossággal", mint mások - fogalmazott.

Tarlós István úgy véli, hogy az ellenzéki oldalon valójában nincs egység, vagy ahol formálisan van is, az esetleges hatalomba lépéskor véget is ér. A nagy összefogók nem kedvelik egymást, ezek érdekpaktumok, a programjaik sem összeegyeztethetők. Ebben nincs logika, nincsenek elvek, az ellenzéki elképzelések közt nincs koherencia. Hataloméhségre épített taktika, amit megpróbálnak októberig elhúzni.

Közölte: el fogja mondani többször, mit valósítottak meg, mik a tervei, mi az, aminek a küszöbén állnak. Az eddigi előterjesztéseit eddig majdnem száz százalékban támogatta a kormány a közfejlesztési tanácsban, ahol a miniszterelnökkel azonos jogosítványai vannak - tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018