eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban 2018. május 7-én. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1.183 helyszínen összesen mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Új részletek a szinyeis érettségi botrányban

Az intézmény vezetőinek felelősségét vizsgálja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szabálytalan érettségi vizsga miatt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban

A tárca közleménye szerint a kormányhivatali vizsgálat is megerősítette a kirendelt érettségi biztosok által a gimnázium felnőttoktatási tagozatán lefolytatott szóbeli érettségi vizsgán észlelt súlyos szabálytalanságokat. Az intézményben arra jogosulatlan tanulókat, húsz diákot engedtek érettségizni, ami az iskola vezetésének a hibája, esetükben ugyanis nem voltak meg a vizsgára bocsájtás feltételei. Az érintett diákok jellemzően más középiskolába is jártak, a Szinyeibe való átvételkor különbözeti vizsgát kellett volna letenniük, de ez nem történt meg, ami jogszerűtlen - teszik hozzá.

A diákok érettségijét a kormányhivatal érvényesnek tekinti, de érettségi bizonyítványt csak azután kaphatnak, miután azokból a tantárgyakból is osztályozó vizsgát tettek, amelyeknek korábban nem teljesítették a tanulmányi követelményeit

- írta az Emmi.

A tanulók a Szinyei esti tagozatára jártak, egyeseknél kémia, másoknál biológia tárgynál voltak bonyodalmak.

Az Index szerdán arról írt: a diákok fellebbeztek, de nem kaptak választ, így nem tudták a pontjaikat feltölteni a felsőoktatási rendszerbe, emiatt pedig a felvételiről is lemaradtak.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×