eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Drónnal készült felvétel: a Duna partján összegyűlt tömeg a mohácsi busójárás negyedik napján, 2017. február 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Ruzsa István

Bevált a finn módszer a mohácsi határőröknél

Részletes adatokat közöltek a dunai átkelővel kapcsolatban.

Ötödével csökkent tavaly Mohácsnál a teherhajók forgalma, a személyhajóké viszont növekedett, mintegy százezer utast léptettek itt ki illetve be a Dunán.

A PécsiÚjság.hu portálon fellelhető részletes adatokból kiderül, a teherhajókból kevesebb, 5426, személyszállító vízi járművekből több, 756 érkezett Mohácsra.

A teherforgalom visszaesésének hátterében egyértelműen a Duna tartósan alacsony vízszintje áll: a folyón időszakosan teljesen ellehetetlenült a hajózás, illetve az uszályok csak félig megrakodva kelhettek útra, nehogy zátonyra fussanak.

A személyhajók forgalma az alacsony vízállás dacára is emelkedett, összesen mintegy százezer utas lépett be- vagy ki a vízi határon.

Mohácson tavaly bevezették a finn módszeres ellenőrzést; megszondáztatják a hajó vezetőjét. Ez alapján 12 esetben kellett eljárást kezdeményezni hajóvezetők ellen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×