eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: ismeretlen

Rabkórház épül a Tisza-kórház mellé

Új büntetés-végrehajtási egészségügyi központ épül Berettyóújfalu határában.

Szerdán ünnepélyes külsőségek közepette letették a Berettyóújfalu határába tervezett új börtönkórház alapkövét.

"Az intézmény a Gróf Tisza István Kórház mellett lesz felépítve" - árulta el a pontos helyszínt az InfoRádióban Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvívője.

A település polgármestere az alapkőletétel alkalmából elmondta, hogy a terület korábban egy bokros, fás, régi épületekkel övezett terület volt és az önkormányzat tulajdonában állt, de a képviselő-testület szavazás során az államra ruházta át, így a beruházás gazdája is az állam.

A kivitelezési fázis most kezdődik. Kormányhatározat rendelkezik a központ felépítéséről, a határozatban szereplő tervezett befejezési dátum a jövő év vége.

A büntetés-végrehajtás új egészségügyi központját úgy hozzák létre, hogy azzal az elítéltek mellett "a törvénytisztelő emberek is jól járnak" - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az alapkőletételi ünnepségen arra utalva, hogy a beruházás részeként a helyi városi kórház is új lehetőségekhez jut.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×