INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

budapest

parkolás

zugló

kerület

Budapest, 2019. február 20. Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. február 20-án. MTI/Mohai Balázs

Tarlós István ingyenes parkolást szeretne Budapesten a fővárosiak számára a lakhely szerinti kerületben

Infostart

Ingyenessé tenné a parkolást minden fővárosi számára a lakhelye szerinti kerületében Tarlós István.

Javaslom, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, s csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük – közölte a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István főpolgármester.

A XIV. kerületiek köré­ben népszerűtlen parkolási rendszert szabályozó szerződések károkat okoznak, napi egymillió forintjába kerül a helyieknek, s a rendszer lassan már mil­liárdos veszteséget okoz a Zuglónak - írja a Magyar Nemzet. A főpolgármester a lap kérdésére azt is elmondta: alig lát esélyt arra, hogy Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere legyen a parkolási vizsgálatok fővezére.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely szinte nap mint nap önellentmondásba keveredik. A parkolási szerződés felmondását is megszavazta, majd betámadta a saját igen szavazatát – jelentette ki Tarlós István.

Közben a zuglói önkormányzat jegyzője arról értekezett, hogy szerinte nem lehet felmondani a XIV. kerület napi egymillió forint veszteséget termelő parkolási szerződéseit – derül ki a Magyar Hírlap birtokába került dokumentumból, amelyben Papp Imre jogszabálysértőnek minősítette a zuglói képviselő-testület május 13-i határozatát.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018