INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 26. hétfő
Izsó

ep-választás 2019

toroczkai lászló

mi hazánk mozgalom

mentelmi jog

Ásotthalom, 2015. február 7. Toroczkai László polgármester a Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselővel az illegális migrációról tartott lakossági fórumon Ásotthalmon 2015. február 7-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Rendőrségi eljárás miatt lemondott mentelmi jogáról Toroczkai László

Infostart / MTI

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke, és az európai parlamenti listavezetője ellen a törökszentmiklósi rendőrkapitányság indított eljárást gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Toroczkai László szerint az eljárás hátterében az állhat, hogy a Törökszentmiklósra meghirdetett vonulásos demonstrációjukat a bejelentést követő 48 órás rendőrségi mérlegelési határidő előtt nyilvánosan is meghirdette, amire a gyülekezési törvény legutóbbi módosítása óta nincs lehetőség.

A pártelnök szerint a rendőrség jogellenesen tiltotta meg a megmozdulásukat, amiért bírósághoz fordultak, ítélet azonban egyelőre nem született. A Mi Hazánk ezért kedden "statikus demonstrációt" rendez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, amit a hatóság tudomásul vett.

A politius, akit EP-listavazatőként megillet a mentelmi jog, közölte, hogy pártja, kormányra kerülve, "szibériai bérrabtartás keretében" küldi majd Oroszországba a társadalomba beilleszkedni képtelen bűnözőket.

Nyitókép: Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018