eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kibervédelmi akadémiát hoz létre a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség kibervédelmi akadémiát hoz létre Szentendrén - jelentette be a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor az InfoRádiónak elmondta: idén az intézmény működéséhez szükséges alapokat teremtik meg, a teljes műveleti képességet várhatóan 2-3 év alatt lehet elérni.

Új kihívások, kockázatok és fenyegetések jelentek meg a világban. A többi között már a kibertérben lévő fenyegetésekre is tudni kell reagálni, ezért is szükséges egy kibervédelmi akadémia létrehozása - mondta Benkő Tibor.

A miniszter hangsúlyozta: napjainkban már szinte minden informatikai vezérléssel működik, tehát a kibertérben folyó műveletek igen komoly problémákat tudnak előidézni. Igen sok terület érintett: például a közigazgatás, államigazgatás, közlekedés, energiaellátás, egészségügy.

A tervek szerint már idén elindul a kiberakadémia, amely Szentendrén az Altiszti Akadémián, önálló szervezeti egységként működik majd – tette hozzá a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy milyen szakemberekre van szükség a kibervédelmi feladatok ellátására.

Mint mondta: a legjobbakra, a legfelkészültebbekre van szükség. Olyan szakemberek kellenek, akik elsősorban az informatika terén rendelkeznek kiváló képességekkel, de szükség van stratégiai gondolkodásra, előrelátásra is.

A honvédelmi miniszter hozzátette: a haderőfejlesztési programnak köszönhetően fokozatosan javul a hadsereg technikai felkészültsége, de a kibertérben érkező támadásokra is fel kell készülni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×