INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

tandori dezső

búcsúztatás

fiumei úti nemzeti sírkert

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) a Nemzet Művésze díjas Tandori Dezső Kossuth-díjas és József Attila-díjas költővel, íróval, műfordítóval beszélget a díjátadó ünnepségen a Pesti Vigadó dísztermében 2014. november 17-én.

Március 5-én búcsúztatják Tandori Dezsőt

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Tandori Dezső 80 éves korában február 13-án hunyt el.

Március 5-én, kedden 14 órakor vesznek végső búcsút Tandori Dezső Kossuth- és József Attila-díjas írótól, költőtől, a nemzet művészétől a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában, Budapesten - közölte a Nemzeti Örökség Intézete.

Tandori Dezső 80 éves korában február 13-án hunyt el. Költői életművével, filozofikus mélységű, de felszabadultan játékos verseivel a 20. századi magyar költészet egyik megújítójaként tartják számon.

Már első Töredék Hamletnek című verseskötete megjelenésekor magára vonta az irodalmi közélet figyelmét, sokan költészettörténeti fordulatról beszéltek könyve kapcsán. A kitüntető figyelem megsokszorozódott az Egy talált tárgy megtisztítása című 1973-as könyve után, amelyet az első magyarországi posztmodern verseskötetnek tart az irodalomkritika.

Tandori Dezsőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018