eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy érdeklődő kipróbálja a Leonar3Do elnevezésű magyar találmányt a 2B 3D - Budapest 3D Printing Days című interaktív 3D nyomtatást bemutató programsorozat nyitónapján, a Design Terminálban 2013. június 11-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ilyen képzés még nem volt itthon

Elindítja az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzését a budapesti Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium. A képzés tantervét multinacionális cégekkel együttműködve és a Digitális Jólét Programhoz kapcsolódva alakították ki.

Két tanulmányi területen hirdetett meg képzést a budapesti Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium:

  • emelt szintű angol nyelvi tagozat,
  • digitális művészeti tagozat.

Utóbbiról Dechertné Gelencsér Anna iagazgató elmondta: vannak olyan gyerekek, akik érzik a digitális vonalat, mások pedig inkább a művészeti területre fókuszálnak. Ez szerencsés együttállás, heterogén közösség formálódik.

A meglévő vizuális képzés jól ki tud egészülni a digitális tartalommal,

a 3D-s képzéssel, ami az országban elsőként indul

– közölte

Az igazgató elmondta: találtak egy piaci partnert, egy szoftverfejlesztő céget, amely az oktatókat és szakmai know how-t biztosítja. A tervek szerint hiányszakmákban képeznek majd szakembereket - így applikációfejlesztőket, ipari 3D-tervezőket.

A kisebb gyerekek fogékonyak a 3D-tervezésre, a programozásra, és már ismerik a programokat

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×