eur:
392.99
usd:
367.59
bux:
65949.25
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Végre kiderült, mikor kezdődik a Lánchíd és a Váralagút felújítása

Az InfoRádió úgy értesült, hogy októberben kezdődik a Lánchíd és környékének rekonstrukciója.

A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró és a Váralagút rekonstrukciójának első szakasza várhatóan idén októberben indul.

A Tarlós István főpolgármester által halaszthatatlannak minősített felújítás jó ideje húzódik, sokáig az volt az elképzelés, hogy a Lánchíd és a Váralagút átépítését időben eltolva végzik el, de a kormány hétmilliárd forint adott a beruházásra, viszont cserébe elvárja, hogy 18 hónap alatt el kell végezni a teljes projektet.

A Lánchíd és környékének felújítása két ütemre bontható: az elsőben a híd és a 2-es villamos alagútja, valamint a felszíni környezet a rekonstrukcióját végzik el. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják majd fel. A beruházás részeként szélesítik a járdát. Több lesz a zöldfelület a Clark Ádám téren és a Széchenyi téren, a Vigadó téren pedig az alsó rakpart felett közvetlen gyalogos összeköttetést alakítanak ki a part és a Vigadó téri villamosmegálló között.

A BKK arról is tájékoztatott, hogy további hídfelújításokra lehet számítani: így a többi között a Flórián téri felüljáró korszerűsítéséről szóló közbeszerzési eljárás is folyamatban van, a munka várhatóan tavasszal kezdődik, és jövőre fejeződik be. A Csömöri út és a Drégelyvár utca találkozásánál a vasúti vágány feletti közúti híd felújítása várhatóan idén nyáron kezdődik, és jövőre ér véget.

A legnagyobb 2019-es budapesti útfelújításokról itt olvashat, míg a tömegközlekedési fejlesztésekről és korlátozásokról pedig itt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×