INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

lapszemle

népszava

magyar idők

világgazdaság

portfolio

Tiltakozó akciót terveznek a körzeti fogorvosok - lapszemle

Infostart

Ma tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága - írja a Magyar Idők, amely Kónya Imrével közöl interjút. A Világgazdaság a Magyar Posta csomagforgalmi rekordjáról ír, míg a Portfolio a Y-generáció munkahelyválasztási szempontjait elemzi.

A Népszava azt írja, hogy a közfinanszírozott fogorvosok ismét gyűjtik az aláírásokat. Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek. Megelégelték ugyanis, hogy a kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket - olvasható a lapban.

A Magyar Idők Kónya Imrével közöl interjút abból az alkalomból, hogy ma tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága. A volt MDF-es belügyminiszter az első szabadon választott miniszterelnök történelmi nagyságáról, az Ellenzéki Kerekasztalról és a Magyar Televízió jelképes lefoglalásáról beszél. Úgy véli, hogy 1989-nek méltó helyet kell elfoglalnia a köztudatban.

A Világgazdaság szerint csomagforgalmi rekordot döntött a Magyar Posta. Tavaly valamivel több mint 41 millió csomagot kezeltek, ami 5 százalékos növekedés 2017-hez képest. A csomagok 30 százalékát a negyedik negyedévben adták fel, és a korábbi évek átlagához képest jóval több volt a nagy terjedelmű küldemény.

A Portfolio arról ír, hogy az Y-generáció számára a munka és a magánélet integrációja, a fizetés, az előrelépési lehetőség és az iroda elhelyezkedése a legfontosabb az ideális munkahely kiválasztásakor. Az iroda megjelenése és belső kialakítása csak a válaszadók 37 százalékának mérvadó, a fenntarthatóságát és a környezetbarát megoldásait pedig mindössze 18 százalékuk tartja jelentősnek egy felmérés szerint.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018