eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Tiltakozó akciót terveznek a körzeti fogorvosok - lapszemle

Ma tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága - írja a Magyar Idők, amely Kónya Imrével közöl interjút. A Világgazdaság a Magyar Posta csomagforgalmi rekordjáról ír, míg a Portfolio a Y-generáció munkahelyválasztási szempontjait elemzi.

A Népszava azt írja, hogy a közfinanszírozott fogorvosok ismét gyűjtik az aláírásokat. Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek. Megelégelték ugyanis, hogy a kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket - olvasható a lapban.

A Magyar Idők Kónya Imrével közöl interjút abból az alkalomból, hogy ma tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága. A volt MDF-es belügyminiszter az első szabadon választott miniszterelnök történelmi nagyságáról, az Ellenzéki Kerekasztalról és a Magyar Televízió jelképes lefoglalásáról beszél. Úgy véli, hogy 1989-nek méltó helyet kell elfoglalnia a köztudatban.

A Világgazdaság szerint csomagforgalmi rekordot döntött a Magyar Posta. Tavaly valamivel több mint 41 millió csomagot kezeltek, ami 5 százalékos növekedés 2017-hez képest. A csomagok 30 százalékát a negyedik negyedévben adták fel, és a korábbi évek átlagához képest jóval több volt a nagy terjedelmű küldemény.

A Portfolio arról ír, hogy az Y-generáció számára a munka és a magánélet integrációja, a fizetés, az előrelépési lehetőség és az iroda elhelyezkedése a legfontosabb az ideális munkahely kiválasztásakor. Az iroda megjelenése és belső kialakítása csak a válaszadók 37 százalékának mérvadó, a fenntarthatóságát és a környezetbarát megoldásait pedig mindössze 18 százalékuk tartja jelentősnek egy felmérés szerint.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×